Mitä on virtuaalitodellisuus?

Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VR) mahdollistaa täysin uudenlaisen tavan uppoutua virtuaalisiin maailmoihin. Virtuaalilaseilla voit nähdä kolmiulotteisen virtuaalimaailman ympärilläsi, aivan kuin olisit itse paikalla – oli kyseessä sitten lyhytelokuva, peli tai muunlainen virtuaalielämys.

Portaalissa käytössä olevissa HTC Vive Pro -VR-järjestelmissä on virtuaalilasien lisäksi ohjaimet, joilla voit vaikuttaa ympäröivään virtuaalimaailmaan esimerkiksi tarttumalla esineisiin.

 

Mikä sitten on Portaali?

Portaali on Tampereen ensimmäinen virtuaalielämysliike, jossa pääset kokemaan virtuaalitodellisuuden joutumatta hankkimaan kallista ja monimutkaista VR-laitteistoa itsellesi.

Liikkeessämme on kolmetoista VR-elämyspistettä, joihin voit tulla viihtymään yksin tai kavereiden kanssa. Yhden viihtyessä virtuaalimaailmoissa, voivat muut seurata touhuja television välityksellä.

 

Tulossa ensimmäistä kertaa? Katso tämä video!

KORONA-INFO

Haluamme tarjota asiakkaillemme turvallisen ympäristön viihtyä virtuaalipelien parissa. Olemme tehneet muutamia järjestelyjä liiketilassamme huolehtiaksemme turvallisuudestanne:

  • Hygieniasta pidetään erityistä huolta
  • Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja
  • Käsidesiä on saatavilla kattavasti ja kädet on mahdollista pestä ennen ja jälkeen pelien.
  • Laitteet puhdistetaan jokaisen asiakasryhmän välissä THL:n suositusten mukaisesti.
  • Palvelemme toistaiseksi vain varauksesta, eli emme ota walk-in asiakkaita.

Palvelemme toistaiseksi normaalein aukioloajoin, ellei muuta ilmoiteta.
Aukioloajat löydät yhteystietosivulta.

Tervetuloa viihtymään turvallisesti!

Hinnoittelu

Minkä kokoisella poppoolla olette tulossa?

Yksi pelipiste

1-3 henkeä
Yhdet VR-lasit

36€/h

Tuplapiste

2-6 henkeä
Kahdet VR-lasit

66€/h

Triplapiste

3-9 henkeä
Kolmet VR-lasit

90€/h

Miten homma toimii

1. Varaa aika

Varatkaa sopiva aika varauskalenteristamme

2. Saavu paikalle

Saapukaa paikalle n. 10 min ennen varauksenne alkua. Me ohjeistamme teidät virtuaalimaailmojen saloihin!

3. Pidä hauskaa!

Kokeilkaa eri pelejä ja vaihtakaa pelaajaa kun siltä tuntuu. Kysykää tarvittaessa apua – iloinen henkilökuntamme auttaa mielellään!

4. Jaa kokemuksesi!

Levittäkää Portaalin ilosanomaa jakamalla ottamianne kuvia/videoita sosiaalisessa mediassa! Muistakaa merkitä @PortaaliVR

Oletko vielä vähän pihalla siitä mistä on kyse?

Alta löytyy meiltä usein kysytyimpiä kysymyksiä ja vastaukset niihin.

Mitä on virtuaalitodellisuus?

Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VRmahdollistaa täysin uudenlaisen tavan uppoutua virtuaalisiin maailmoihin. Virtuaalilaseilla voit nähdä kolmiulotteisen virtuaalimaailman ympärilläsi, aivan kuin olisit itse paikalla – oli kyseessä sitten lyhytelokuva, peli tai muunlainen virtuaalielämys.

Mitä Portaalissa voi kokea?
Portaalin valikoimassa on laaja kirjo erilaisia elämyksiä. Voit tutustua niihin valikoimasivulla. Päivitämme valikoimaa säännöllisesti ja otamme mielellämme vastaan toiveita!

Tutkittavissanne on aika koko Portaalin elämyskirjasto ja voitte itse päättää miten haluatte aikanne sen parissa käyttää, oli se sitten pikainen visiitti useampaan tai tunti pelkästään yhteen peliin syventyen. Helppokäyttöisen käyttöliittymämme kautta voitte helposti vaihtaa pelistä toiseen silloin kun itse haluatte.

Onko teillä ikärajaa?
Ikärajamme on 10 vuotta. Nuoremmilla lapsilla voi olla hankaluuksia ymmärtää miten laitteita käytetään tai miten pelit toimivat. Virtuaalitodellisuuslaitteiden käytön vaikutuksia ei ole myöskään ehditty tutkimaan kattavasti, jonka vuoksi emme suosittele laitteiden käyttöä kaikista pienimmille lapsille.

Alle 15-vuotiaat voivat tulla Portaaliin vain vanhempien seurassa. Valikoimastamme löytyy pelejä, jotka eivät välttämättä sovellu kaiken ikäisille. Tämän lisäksi käyttämämme laitteet ovat niin arvokkaita, että vanhemman on hyvä olla valvomassa toimintaa.

Valikoimastamme löytyy kuitenkin myös pelejä, jotka soveltuvat hyvin sekä lapsille että lapsenmielisille.

Kuinka moni voi pelata samaan aikaan?

Portaalissa on kolmetoista elämyspistettä, joissa on kaikissa yhdet laitteet. Laitteiden käyttöä voitte vuorotella täysin vapaasti vuoronne aikana. Jos tahdotte pelata useammilla laitteilla samanaikaisesti, voitte varata useamman elämyspisteen kerralla. Varaamalla useamman pisteen kerralla pääsette pelaamaan myös moninpelejä toistenne kanssa samanaikaisesti! Yli kolmen pisteen varaukset tehdään ryhmävarauksena.

Yhden pelatessa muut voivat aina seurata toilailuja television välityksellä – sekä tietysti nauraa ja kuvata samalla!

Onko teillä moninpelejä?

Kyllä vain! Kasvavasta valikoimastamme löytyy jo useampia mitä mainiompia moninpelejä. Moninpeliä varten sinun tulee kuitenkin varata kerralla vähintään kaksi pistettä. Tämä hoituu helpoiten kun otat meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Yli 9 hlö / 3 pisteen varaukset tehdään ryhmävarauksena.

Minkä kokoisella porukalla Portaaliin voi tulla?

Yhteen elämyspisteeseen voi tulla kerralla 1-3 henkeä. Jos teitä on useampi, voitte varata useamman pisteen! Homma toimii samaan tapaan kuin vaikka esimerkiksi keilaradat – mitä useampi pelaaja, sitä useampi rata kannattaa ottaa, jotta kaikki ehtivät pelaamaan!

Portaali soveltuu erinomaisesti myös isommille porukoille esimerkiksi syntymäpäivien, polttareiden, tykypäivien tai pikkujoulujen viettoon.

Yli 9 hlö / 3 pisteen varaukset tehdään ryhmävarauksena.

Mitä tämä lysti oikein maksaa?

Tunti yhdessä elämyspisteessä maksaa 36€. Hinnan ja peliajan voi jakaa 1-3 hengen kesken.

Yli 9 hlö / 3 pisteen varaukset toteutetaan yksityistilaisuutena. Yksityistilaisuudessa teillä on käytössä koko liikkeemme ja kaikki 6 vr-pistettä. Tämä on paras tapa myös kokeilla useita moninpelejämme. Lue lisää ryhmävarauksista.

Miten siellä virtuaalimaailmassa liikutaan?

Virtuaalimaailmoissa on monia erilaisia tapoja liikkua ja pidemmän välimatkan liikkuminen on ratkaistu eri elämyksissä eri tavoin. Suosituin tapa on ns. ”teleporttaaminen”. Teleporttaaminen tapahtuu siten, että painat ohjaimella teleporttaamiseen varattua painiketta, osoitat ohjaimella paikkaan johon haluat liikkua ja päästät irti painikkeesta. Tämän tehtyäsi siirryt silmänräpäyksessä valitsemaasi kohteeseen.

Olen kokeillut VR:ää kännykällä, miten teidän elämyksenne eroavat niistä?
Kännykällä näytettävä sisältö on yleensä 360 asteen videota, jolloin katsoja on kuin kuplan sisällä. Tämä aiheuttaa monille herkästi pahoinvointia, kun laite ei huomioi pään liikkeitä syvyyssuunnassa. Portaalin virtuaalilaseja käytetään tehokkaan tietokoneen kautta, jolloin käyttäjän ympärille voidaan luoda todellinen kolmiulotteinen maailma, jossa liikkuminen tapahtuu 1:1 käyttäjän ehdoilla.

Jos sinulla on siis aikaisempi huono VR-kokemus tällaisilla kännykkälaitteila, unohda se ja tule Portaaliin katsomaan mitä se virtuaalitodellisuus oikeasti on!

Onko Portaalissa mitään tarjoiluja ja voinko tuoda omiani?

Tiskin takaa meiltä löytyy sekä alkoholillisia, että holittomia virvokkeita! Tämän vuoksi emme voi sallia omien juomien nauttimista tiloissa. Halutessanne voitte kuitenkin ottaa jotain pientä naposteltavaa mukaan, kunhan huomioitte, etteivät laitteet sotkeennu.

Voinko käyttää silmälaseja VR-lasien kanssa?

Voit ja kannattaakin! Vaikka linssit ovatkin lähellä silmiä, virtuaalimaailma huijaa aivoja niin, että silmät tarkentavat syvyyteen, eivätkä lähellä olevalle ruudulle. Jos siis käytät laseja arkielämässä, kannattaa niitä käyttää myös virtuaalitodellisuudessa. Jos käytät piilolinssejä, voivat ne olla silmälaseja mukavammat visiirin alla. Pyydä henkilökuntaamme säätämään VR-visiiri silmälaseille sopiviksi.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Yhteystiedot

Hämeenkatu 28
33200 Tampere
040 032 4118
info@portaali.fi

 

Aukioloajat

Ti-Pe
La
Su
17-21
12-20
14-18

Päivän viimeinen tunti vain varauksesta

 

Mitä oikein valita?

Jokaisessa Portaalin pelipisteessä on yhdet VR-lasit, joten vain yksi henkilö kerrallaan voi pelata per pelipiste.

Jokaiseen pelipisteeseen on kuitenkin sijoitettu myös mukavat istumapaikat sivusta seuraaville sekä televisio jonka kautta seurata sen hetkisen pelaajan toilailuja virtuaalitodellisuudessa.

Jos haluatte useamman pelaajan kerralla virtuaalitodellisuuteen, on teidän varattava useampi pelipiste. Useamman pelipisteen varaamisessa on myös se etu, että pääsette nauttimaan upeista moninpeleistämme!

Valitse asiointiroolisi

Onko mielessäsi kaveriporukan illanistujaiset vaiko firman virkistyspäivä?

Valitse sijainti

Olemme elokuun loppuun asti auki Aleksanterinkadulla, jonka jälkeen muutamme syyskuussa uusiin tiloihin Hämeenkadulle.