Usein kysyttyjä kysymyksiä

Oletko vielä vähän pihalla siitä mistä on kyse?

Alta löytyy meiltä usein kysytyimpiä kysymyksiä ja vastaukset niihin.

Mitä on virtuaalitodellisuus?
Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VRmahdollistaa täysin uudenlaisen tavan uppoutua virtuaalisiin maailmoihin. Virtuaalilaseilla voit nähdä kolmiulotteisen virtuaalimaailman ympärilläsi, aivan kuin olisit itse paikalla – oli kyseessä sitten lyhytelokuva, peli tai muunlainen virtuaalielämys.
Mitä Portaalissa voi kokea?

Portaalin valikoimassa on laaja kirjo erilaisia elämyksiä. Voit tutustua niihin valikoimasivulla. Päivitämme valikoimaa säännöllisesti ja otamme mielellämme vastaan toiveita!

Tutkittavissanne on aika koko Portaalin elämyskirjasto ja voitte itse päättää miten haluatte aikanne sen parissa käyttää, oli se sitten pikainen visiitti useampaan tai tunti pelkästään yhteen peliin syventyen. Helppokäyttöisen käyttöliittymämme kautta voitte helposti vaihtaa pelistä toiseen silloin kun itse haluatte.

Onko teillä ikärajaa?

Ikärajamme on 10 vuotta. Nuoremmilla lapsilla voi olla hankaluuksia ymmärtää miten laitteita käytetään tai miten pelit toimivat. Virtuaalitodellisuuslaitteiden käytön vaikutuksia ei ole myöskään ehditty tutkimaan kattavasti, jonka vuoksi emme suosittele laitteiden käyttöä kaikista pienimmille lapsille.

Alle 15-vuotiaat voivat tulla Portaaliin vain vanhempien seurassa. Valikoimastamme löytyy pelejä, jotka eivät välttämättä sovellu kaiken ikäisille. Tämän lisäksi käyttämämme laitteet ovat niin arvokkaita, että vanhemman on hyvä olla valvomassa toimintaa.

Valikoimastamme löytyy kuitenkin myös pelejä, jotka soveltuvat hyvin sekä lapsille että lapsenmielisille.

Kuinka moni voi pelata samaan aikaan?

Portaalissa on kuusi elämyspistettä, joissa on kaikissa yhdet laitteet. Laitteiden käyttöä voitte vuorotella täysin vapaasti vuoronne aikana. Jos tahdotte pelata useammilla laitteilla samanaikaisesti, voitte varata useamman elämyspisteen kerralla. Varaamalla useamman pisteen kerralla pääsette pelaamaan myös moninpelejä toistenne kanssa samanaikaisesti! Yli kolmen pisteen varaukset tehdään yksityistilaisuutena.

Yhden pelatessa muut voivat aina seurata toilailuja television välityksellä – sekä tietysti nauraa ja kuvata samalla!

Onko teillä moninpelejä?

Kyllä vain! Kasvavasta valikoimastamme löytyy jo useampia mitä mainiompia moninpelejä. Moninpeliä varten sinun tulee kuitenkin varata kerralla vähintään kaksi pistettä. Tämä hoituu helpoiten kun otat meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Yli 9 hlö / 3 pisteen varaukset tehdään ryhmävarauksena.

Minkä kokoisella porukalla Portaaliin voi tulla?

Yhteen elämyspisteeseen voi tulla kerralla 1-3 henkeä. Jos teitä on useampi, voitte varata useamman pisteen! Homma toimii samaan tapaan kuin vaikka esimerkiksi keilaradat – mitä useampi pelaaja, sitä useampi rata kannattaa ottaa, jotta kaikki ehtivät pelaamaan!

Portaali soveltuu erinomaisesti myös isommille porukoille esimerkiksi syntymäpäivien, polttareiden, tykypäivien tai pikkujoulujen viettoon.

Yli 9 hlö / 3 pisteen varaukset tehdään ryhmävarauksena. Lisätietoa isommista ryhmävarauksista löydät Ryhmille ja yrityksille -sivulta.

Mitä tämä lysti oikein maksaa?

Tunti yhdessä elämyspisteessä maksaa 36€. Hinnan ja peliajan voi jakaa 1-3 hengen kesken.

Yli 9 hlö / 3 pisteen varaukset toteutetaan yksityistilaisuutena. Yksityistilaisuudessa teillä on käytössä koko liikkeemme ja kaikki 6 vr-pistettä. Tämä on paras tapa myös kokeilla useita moninpelejämme. Lue lisää yksityistilaisuuksistamme.

Miten siellä virtuaalimaailmassa liikutaan?
Virtuaalimaailmoissa on monia erilaisia tapoja liikkua. Yksinkertaisin tapa on omin jaloin! 3×3 metrin elämyspisteissämme voit vapaasti kääntyä ja kävellä ympäriinsä.

 

Pidemmän välimatkan liikkuminen on ratkaistu eri elämyksissä eri tavoin. Suosituin tapa on ns. ”teleporttaaminen”. Teleporttaaminen tapahtuu siten, että painat ohjaimella teleporttaamiseen varattua painiketta, osoitat ohjaimella paikkaan johon haluat liikkua ja päästät irti painikkeesta. Tämän tehtyäsi siirryt silmänräpäyksessä valitsemaasi kohteeseen.

Olen kokeillut VR:ta kännykällä, miten teidän elämyksenne eroavat niistä?
Kännykällä näytettävä sisältö on yleensä 360 asteen videota, jolloin katsoja on kuin kuplan sisällä. Tämä aiheuttaa monille herkästi pahoinvointia, kun laite ei huomioi pään liikkeitä syvyyssuunnassa. Portaalin virtuaalilaseja käytetään tehokkaan tietokoneen kautta, jolloin käyttäjän ympärille voidaan luoda todellinen kolmiulotteinen maailma, jossa liikkuminen tapahtuu 1:1 käyttäjän ehdoilla.

Jos sinulla on siis aikaisempi huono VR-kokemus tällaisilla kännykkälaitteila, unohda se ja tule Portaaliin katsomaan mitä se virtuaalitodellisuus oikeasti on!

Onko Portaalissa mitään tarjoiluja ja voinko tuoda omiani?
Myymme tällä hetkellä limpparia ja vettä. Omia eväitäkin voi toki nauttia, kunhan valitsee naposteltavia, jotka eivät sotke laitteita ja tiloja. Yksityistilaisuuksissa myös omien alkoholijuomien nauttiminen on sallittua, kun pysytään kohtuudessa, eivätkä kalliit laitteet rikkoudu.
Voinko käyttää silmälaseja VR-lasien kanssa?

Voit ja kannattaakin! Vaikka linssit ovatkin lähellä silmiä, virtuaalimaailma huijaa aivoja niin, että silmät tarkentavat syvyyteen, eikä ruudulle. Jos siis käytät laseja arkielämässä, kannattaa niitä käyttää myös virtuaalitodellisuudessa. Pyydä Portaalin Poikaa™ säätämään lasit silmälaseille sopiviksi.

Eikö kysymykseesi löytynyt vastausta?

Homma selvä?

Portaali

Aleksanterinkatu 32
33100 Tampere
040 032 4118
[email protected]

Aukioloajat

Ti-To      16-19
Pe          16-21
La          12-21
Su          12-15

*aukiolon viimeinen tunti vain varauksesta
+sopimuksen mukaan

Löydät meidät myös täältä:

      TripAdvisor_PortaaliVR